------------------------------------------------------------------------------------

Atelier ABC

Albracht Beautiful Creations

------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Stijladvies voor kleding

Ik zou wel langer/korter willen lijken…
Mijn armen zijn zo lang/kort…
Ik zou wel slanker/dikker willen lijken…
Ik heb geen/te grote buste…
Ik heb hele brede/smalle heupen…
...en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Bijna niemand heeft een figuur, dat perfect in balans is en overal de juiste verhoudingen heeft. Door de juiste kledingstijl en accessoires kunnen we de illusie wekken van een ‘perfect figuur’. Gedurende een ongeveer 3˝ uur durend advies leer je hoe je jouw sterke kanten kunt accentueren en jouw zwakke kanten kunt verdoezelen.  

Het stijladvies bestaat uit twee delen:      

  1. Lichaamsanalyse met daarbijbehorende kleding stijladvies;
  2. Het bepalen van persoonlijkheid, incl. accessoires, kapsels en brilmonturen.

Lichaamsanalyse en stijladvies
We beginnen met een lichaamsanalyse. Daarna gaan we kledingstukken passen, die je zelf hebt meegenomen. Dit zijn een aantal ‘toppers’ en ‘floppers’. Dan begint het kleding stijladvies. Samen bespreken we de mogelijke basismodellen en ontwerpdetails, welke juist wel of juist niet bij jouw figuur passen. Aan de orde komen jurken, rokken, broeken, jasjes, taillelijnen, zoomlijnen, halslijnen, mouwstijlen.

Persoonlijkheid type
In het tweede deel gaan we kijken welk type persoonlijkheid bij jou past. Er zijn 4 verschillende types: klassiek, romantisch, dramatisch of natuurlijk. Dit gebeurt met behulp van verschillende collages. Heel interessant om te weten, want als je niet romantisch bent, zul je liever geen ruches en strikjes dragen. Ook de stofkeuze kan hierdoor bepaald worden. Ribfluweel en grove stoffen passen bij een natuurlijk type en fijne voile beter bij een romantisch type.

We kijken ook naar de vorm van je gezicht en daarbij krijg je een beknopt advies voor kapsels en brilmonturen.

Al deze informatie krijg je mee in een map met jouw persoonlijke kleding stijladvies. Tenslotte zit er in de map nog wat verdere informatie om thuis te lezen.

Een stijladvies geeft je heel duidelijke richtlijnen waar jouw kleding aan moet voldoen, om er zo goed mogelijk uit te zien. Daarnaast geeft het ook inzicht in verschillende kledingtypes.

Aan de ene kant zal het winkelen moeilijker worden, want ga maar op zoek naar het kledingstuk in de juiste kleur en juiste stijl… Aan de andere kant wordt het ook gemakkelijker, omdat je heel gericht kan winkelen en veel kleding niet eens hoeft te passen.

Wat kost een stijladvies?
Een stijladvies duurt ongeveer 3 ˝ uur en kost € 125,-- per persoon. Het is heel leuk om samen met een zus, vriendin of collega te doen, vooral iemand met een ander figuur. Dan zie je misschien dat de kleding die jij beter niet kunt, wel door de ander gedragen kan worden. Dubbel zo leerzaam dus.

Kleuradvies               €   99, -- p.p.

Stijladvies                  € 125,-- p.p.

Kleur -en Stijladvies € 199,--  p.p.

Make-up advies        €   35,--  p.p.

Groepsadvies            In overleg.